Werkgevers met de beste secundaire arbeidsvoorwaarden

4 min. leestijd
werkgevers met beste secundaire arbeidsvoorwaarden

1 mei 1890 was de eerste officiële internationale strijddag voor de achturige werkdag. Dit werd ook wel de Dag van de Arbeid genoemd. In verschillende landen, waaronder Spanje, Frankrijk, Italië, België en Nederland, werden grote demonstraties gehouden waarmee gestreden werd voor een werkdag van slechts acht uur. Inmiddels is de Dag van de Arbeid een jaarlijkse traditie geworden. Maar strijden voor een achturige werkdag hoeft niet meer. Inmiddels hebben we het in Nederland goed voor elkaar wat betreft de secundaire arbeidsvoorwaarden. En dat geldt voor deze topwerkgevers in het bijzonder:

Oxyma

Deze organisatie omschrijft zichzelf als ‘a virtual extension of your marketing team’.  Met een groot team aan marketeers, data scientists en IT-professionals, doen ze al 15 jaar hun best om hun klanten de marketingzorgen te ontnemen.

Naast dat het een mooie organisatie is om voor te werken, hebben werknemers van Oxyma ook qua arbeidsvoorwaarden niets te klagen. Zo keren ze, behalve je standaardsalaris, nog een bonus uit op basis van je individuele ontwikkeling. Deze kan oplopen tot zo’n 5% van je jaarinkomen. Ook heb je nog recht op 28 vakantiedagen waarbij er de mogelijkheid bestaat om een deel hiervan te verkopen of juist extra bij te kopen. Je kunt bij Oxyma gebruikmaken van een laptop, telefoon en leaseauto van de zaak. En daarbij zijn ze ook nog eens heel makkelijk als het gaat om flexibele werktijden en thuiswerken. Kortom: een topwerkgever.

HelloPrint

HelloPrint is een van de snelst groeiende technologische bedrijven. Inmiddels actief in acht landen en nog lang niet uitgegroeid. Zelf zeggen ze dat als je denkt dat werken bij een print- en drukservice saai is, dit bij HelloPrint allesbehalve het geval is.

En ook hier zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden om over naar huis te schrijven. Het meest bijzondere hieraan is dat ze niet werken met vaste uren of vakantiedagen. Wanneer je wil werken, werk je. En wanneer je niet wil werken, werk je niet. Dit noemen ze bij HelloPrint hun ‘culture of high-performance’. Je kunt dus vrij nemen wanneer je maar wilt en krijgt zo direct een hoop verantwoordelijkheid. En dat is niet het enige. Ze bieden ook dagelijks een goedverzorgd ontbijtlunch en diner aan, gemaakt door Juffrouw Janny. En daarbovenop hebben ze zo af en toe nog eens teamuitjes naar Barcelona of Valencia. Need we say more?

Secundaire arbeidsvoorwaarden - lunch

Albert Heijn

Ook werken bij de welkbekende bedenker van de Hamsterweken is niet onprettig. Het hoofdkantoor van Albert Heijn is gevestigd in Zaandam en er werken inmiddels meer dan 1500 professionals. De doelstelling? Het meest gezonde en geliefde bedrijf van Nederland worden.

Je mag natuurlijk wel wat terugverwachten als jij eraan bijdraagt dit doel te behalen.  Daarom maakt ook de Albert Heijn het werken op hun hoofdkantoor een waar feestje. Allereerst mag je al gewoon op je Nikes op kantoor komen én mag je je favoriete nummers toevoegen aan de Spotify playlist die op vrijdagmiddag gedraaid wordt. Maar dat is nog niet alles. De Albert Heijn biedt ook diverse personeelsregelingen, zoals korting op een fiets of lidmaatschap van de sportschool. Je krijgt reiskostenvergoeding en een goede pensioenregeling. En daarnaast geeft ook dit bedrijf je ruim de mogelijkheid tot flexibel werken of thuiswerken. Zo is het ook na je studie nog leuk om te vertellen dat je een baantje hebt bij de Appie!

Deloitte

Ook bij deze grote speler is het goed vertoeven als werknemer. Met 13 kantoren verspreid over Nederland is Deloitte sowieso een bedrijf met impact. Daar valt niet over te twisten. Het is een van de grootste aanbieders van professionele dienstverlening op het gebied van accountancy, belasting- en juridisch advies, consultancy, risk management en financiële dienstverlening. Met zo’n divers aanbod kun je al rekenen op een gevarieerde en uitdagende baan, maar daar komt nog veel meer bij.

Deloitte neemt jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling erg serieus en biedt daarom allerlei leerprogramma’s aan. En wil je tijdens werktijd een externe opleiding volgen? Dan betalen ze afhankelijk van de keuze van je opleiding de helft van je salaris door. Verder bieden ze 26 vakantiedagen per jaar, met de mogelijkheid om er nog eens 15 bij te kopen. Je kunt profiteren van fiscaal aantrekkelijke zaken, bedrijfsfitness en een fietsplan en ze hebben ook nog eens een uitgebreide leaseregeling.

Secundaire arbeidsvoorwaarden - leaseauto

TUI

‘Discover your smile’. Wie kent deze kreet niet. TUI is een van de grootste reisorganisaties van Nederland en er werken ruim 2800 medewerkers. Ze streven ernaar altijd een stapje verder te gaan en de verwachtingen van hun gasten te overtreffen. Daarnaast zijn ze heel bewust bezig met duurzaamheid en het beperken van de milieu-impact. Een werkplek waar je trots op kunt zijn dus.
Werken bij een reisorganisatie is op zichzelf al leuk. Maar TUI maakt het met de secundaire arbeidsvoorwaarden nog een stukje leuker. Ze bieden een zeer aantrekkelijke ziektekosten- en pensioenverzekering en daarnaast ook nog (hoe kan het ook anders) gratis een doorlopende reisverzekering. Ze hebben ruime opleidingsmogelijkheden, een winstdelingsregeling en een fietsplan. En misschien nog wel het leukst: medewerkers krijgen maar liefst 40% korting op eigen vakanties. Waar wacht je nog op!

Profiteer ervan

Zo zie je maar dat de demonstraties op de Dag van de Arbeid in 1890 niet voor niets zijn geweest. Naast dat we nu profiteren van een achturige werkdag hebben we ook nog vele andere extra’s die het werken een stuk prettiger maken. Zie jij het werken bij een van deze topwerkgevers wel zitten? Bekijk snel de vacatures om te zien of er iets voor jou tussen zit.
Arbeidsmarkt
Alle artikelen >
Gerelateerde artikelen