Dit zijn de leukste online marketing blogs! Ken jij ze al?

4 min. leestijd
online marketing blogs

Wil je op een leuke manier op de hoogte blijven van de nieuwste (online) marketingtrends? Geen zin om door gortdroge cijfers te ploegen of eindeloos naar spreadsheets te staren? Check dan deze online marketing blogs! Hier vind je nieuws, weetjes, tips en nog veel meer.

Frankwatching

Deze online marketing blog geeft je de perfecte mix van vakinhoudelijke content en entertainment. Met leuke artikeltjes of interessante lijstjes, afgewisseld met waardevolle tips en nieuwe trends, kun je hier je marketinghart ophalen.
Meer weten over de voor- en nadelen van chatbots, vloggen op de werkvloer of marketing automation? – Frankwatching biedt je alle antwoorden!
De community van Frankwatching is sterk gegroeid; met meer dan 400.000 volgers en abonnees zijn ze uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online platformen op het gebied van online marketing in Nederland.
Naast interessante content bieden ze ook trainingen en webinars in verschillende marketing-gerelateerde vakgebieden.

Bekijk vacatures op GoodCompany

Kies een sector en vul een functietitel in:


Bekijk alle vacatures per sector:

DutchCowboys

“Dit kunnen marketeers leren van het Star Wars-imperium” – DutchCowboys

Ook DutchCowboys heeft een blog speciaal gericht op de marketingtak. Luchtige content voert hier de boventoon. Dit maakt het lezen van de blog dan ook tot een fijne break van je dagelijkse verplichtingen. De speelse manier van schrijven, waarbij toch relevante onderwerpen worden aangekaart, zorgt voor vermakelijke content. Door titels als ´Dit kunnen marketeers leren van het Star Wars-imperium´ wordt onze nieuwsgierigheid in ieder geval getriggerd.

Het mooie aan de blog van DutchCowboys is dat ze niet alleen hun kennis van marketing delen. Ook vind je hier leuke artikeltjes over lifestyle, gadgets, technologie, etc. Ook al is dit soms niet direct gerelateerd aan jouw vakgebied, het kan wel een bron van inspiratie vormen voor je opkomende campagnes.

online marketing blog

Marketingfacts

Een andere Nederlandse blog die de moeite waard is om regelmatig even te checken is Marketingfacts. Deze vakinhoudelijke blog laat je kennismaken met nationale en internationale marketingtrends. Ook hier vind je relevante informatie, vaak verpakt in een luchtig geschreven tekst met een humoristisch tintje.

Blijkbaar is Star Wars populair onder marketinggoeroes, óf bevat de filmreeks gewoon steengoede marketingstrategieën, want ook op Marketingfacts vinden we een artikel met de volgende titel: ’31 Jedi mind tricks om meer online te verkopen’. – Zeker de moeite van het lezen waard!

Emerce

Als je op zoek bent naar een blog vol inhoudelijke artikeltjes, met een leestijd onder de twee minuten, is Emerce een goede optie. Op deze blog worden voornamelijk nieuwtjes gepost op het gebied van (online) marketing. Door middel van de korte en overzichtelijke nieuwsitems kun je op een efficiënte én leuke manier je kennis up-to-date houden.
Als een echt nieuwsplatform heeft Emerce zich ontpopt tot leverancier van relevante en hapklare marketingfeiten.

DigitalMarketer

Natuurlijk kun je ook informatie putten uit niet-Nederlandse online marketing blogs. Op internationaal niveau zijn er marketing blogs in overvloed! Een goed voorbeeld van een leuke wereldwijde online marketing blog is DigitalMarketer. Met een unieke stijl en zeer mooi vormgegeven pagina´s biedt DigitalMarketer zijn bezoekers relevante informatie in een mooi jasje.
Creatieve infographics, voorbeelden uit het bedrijfsleven en humor, dat is waar deze blog om draait.
Omdat de DigitalMarketer wereldwijd abonnees heeft, is de content hier ook voornamelijk op gericht. Internationale trends en grote bedrijven komen hier aan bod.
online marketing blog

HubSpot

Hebben deze wereldwijde trends jouw interesse? Neem dan zeker een kijkje op de marketingblog van Hubspot. Hier vind je namelijk een leuke mix van feiten/cijfers en vermaak. Naast de welbekende clickbait-titels heeft HubSpot ook zeer inhoudelijke artikeltjes en waardevolle tips.

Ook is HubSpot ijzersterk in lijstjes. Ze weten dat de gemiddelde marketingspecialist niet het makkelijkste publiek is, en maken daarom echt werk van hun content. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je teleurgesteld wordt in je verwachtingen na die clickbait-titel. Hier vertellen ze namelijk écht hoe je in 10 stappen rijk kunt worden!

Inspiratie nodig?

Je abonneren op een blog is een leuke en makkelijke manier om je kennis op peil te houden en op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom online marketing. Heb jij nog goede tips, of heb je zelf misschien wel een blog? Laat het ons weten!

Arbeidsmarkt
Alle artikelen >
Blog Salaris Data Engineer

Wat is het salaris van een data engineer in Nederland?

Momenteel zoeken veel bedrijven naar ervaren data engineers die een overvloed aan data kunnen structuren en inzichtelijk maken. Dit zie je ook terug in het salaris. Hoeveel je verdient als data engineer? Wat het gemiddelde salaris is? En wat de salarisrange is per ervaringsniveau? Dat lees je in dit blogartikel!

Elise Westhof

4 min

Salaris Software Developer Blog

Hoeveel verdient een software developer?

Als developer kun je je specialiseren in verschillende programmeer- en scripttalen. Voor ieder is er een taal of script passend bij zijn of haar kennis, ervaring en interesses. Maar wat verdien je eigenlijk in deze functie? Wat is het verschil tussen de salarissen van juniors, mediors en seniors? En is het salaris van software developers overal hetzelfde in Nederland? Je leest het hier!

Elise Westhof

4 min

Gerelateerde artikelen