Hoeveel verdient een software developer?

4 min. leestijd
Salaris Software Developer Blog

Als developer kan je je specialiseren in verschillende programmeer- en scripttalen: van Python en PHP tot C#. Voor ieder is er een taal passend bij zijn of haar kennis, interesses en talenten. Veel bedrijven zijn volop op zoek naar personeel dat gespecialiseerd is één of meerdere talen. Maar wat is eigenlijk het salaris van een software developer? Wij hebben het antwoord voor je! In dit artikel kijken we naar het salaris van een junior, medior en senior softwareontwikkelaar. En wat het gemiddelde salaris van een software developer in Nederland is.

Meteen de salarissen per niveau bekijken? Klik dan hier. 

    1. Salaris junior software developer
    2. Salaris medior software developer
    3. Salaris senior software developer
    4. Gemiddeld salaris software developer

Wat doet een software developer? 

Software developers, ook wel softwareontwikkelaars genoemd, bouwen en ontwikkelen programma’s (meestal gericht op één taal of toepassing). Ze creëren bijvoorbeeld de nieuwste applicaties, websites of toffe apps. Schrijven van code is één van de belangrijkste taken, maar ook implementatie, ontwerpen en testing kunnen niet ontbreken. Naast het bouwen van nieuwe software, werkt een softwareontwikkelaar natuurlijk ook aan bestaande software. Hij of zij zorgt ervoor dat alles goed werkt en oplossingen aansluiten bij de behoeften van gebruikers. Je werkt vaak samen met andere ontwikkelaars en soms met klanten of andere belanghebbenden.

Bekijk vacatures op GoodCompany

Kies een sector en vul een functietitel in:


Bekijk alle vacatures per sector:

Hoe word je software developer? 

Als je software developer wil worden, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een hbo- of wo-studie Informatica te volgen. Ook is het mogelijk om een mbo-opleiding tot software developer te volgen of een online cursus te doen. De meeste bedrijven vinden minimaal een hbo-diploma een must, zeker als zij te maken hebben met een ISO-certificering. Hierbij is het verplicht dat medewerkers die werken aan taken gelinkt aan de certificering, minimaal een hbo-achtergrond hebben. 

Wat verdient een software developer in Nederland?

De salarissen van software developers kunnen sterk van elkaar verschillen. Dit hangt bijvoorbeeld af van de programmeertaal waarin hij of zij is gespecialiseerd. Het salaris in de categorie PHP ligt lager, dan bijvoorbeeld bij .NET, C# en Python. Natuurlijk is het bedrag op je salarisstrookje ook afhankelijk van je ervaring, kennis en het bedrijf waar je werkt.

Salaris junior software developer

Ben je net klaar met je studie? Dan heb je als junior in de huidige periode redelijke baankansen. Je verdient als junior software developer tussen de €2.650 en €3.200 per maand, afhankelijk van je opleiding, kennis, ervaring en werkplek (op basis van een 40-urige werkweek). Natuurlijk krijg je daarbovenop nog vakantiegeld en soms andere toelagen. 

Salaris medior software developer

De titel ‘medior’ wordt weinig gebruikt bij software developer vacatures. Een medior zien we als iemand die ongeveer 3 à 5 jaar ervaring heeft. Een software developer op dit niveau verdient tussen €3.200 en €4.400 bruto per maand. 

Salaris senior software developer

Heb je meer dan 5 à 7 jaar ervaring? Dan verdien je een mooi salaris. Je kunt rekenen op ongeveer €4.200 tot €7.000 bruto per maand. Veel senior software developers groeien uit tot de functie software architect, waarin je betrokken bent bij de structuur van alle systemen en vaak gespecialiseerd bent in cloud, cybersecurity, enterprise, solutions of meerdere programmeertalen.

Good Company plaatst voornamelijk developers op medior, senior, lead en architect level, dus heb jij een aantal jaar ervaring en zoek je een nieuwe baan? Kijk dan eens tussen onze vacatures.

Gemiddeld salaris software developer

Als wij bij Good Company kijken naar alle software developers die wij geplaatst hebben, dan zien we dat het gemiddelde salaris tussen €3.800 en €5.000 euro ligt. 

Verschillen in salarissen van software developers per regio

Over het algemeen zijn de salarissen in heel Nederland redelijk gelijk aan elkaar. Wel zien we dat software developers in de Randstad en Noord-Brabant vaak een hoger salaris hebben, dan developers die aan de oostkant van ons land werken. Hier ligt het salaris ongeveer 200 euro lager per range. 

Software developer vacatures

Wil jij ook werken als software developer of wil je switchen van baan? Bij Good Company kun je een ruim aanbod aan ICT-vacatures vinden. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij leuke start-ups, maar ook bij grote corporates. Bedrijven die actief zijn in een bijzondere markt of specifieke producten en diensten ontwikkelen, zijn momenteel erg populair – denk bijvoorbeeld aan een bedrijf dat drones bouwt. Hier plaatsen wij momenteel veel softwareontwikkelaars, dus wil jij dat ook? Wacht dan niet te lang en bekijk hier alle vacatures in IT.  

Op zoek naar een nieuwe baan?

Deel je cv met ons, dan gaan we samen op zoek naar een baan die echt bij je past.

Sleep je cv hierheen of een bestand

of een bestand (docx of pdf)

(docx of pdf)

Arbeidsmarkt
Alle artikelen >
Blog Good Company_Ervaring van Studytube

Ervaring Good Company door Studytube: Van veelbelovende start-up tot internationale scale-up

Studytube maakte de afgelopen jaren een indrukwekkende groei door van kleine start-up naar een internationale scale-up met een succesvol leerplatform. Hoe ze deze ontwikkeling doormaakte, wat Studytube precies voor bedrijf is, waar ze naartoe willen groeien in de toekomst en wat de bijdrage van Good Company is geweest als recruitmentpartner? Dat lees je in dit interview met Studytube!

Eva Haarsma

7 min

toekomst online mrketing

Online marketing in 2023: richting de toekomst

De jaren vliegen voorbij, zonder dat je het door hebt. Weten hoe je je voorbereid op de toekomst? Focus je op deze marketingvaardigheden.

Elise Westhof

5 min

Gerelateerde artikelen