Kantoorgrappen nodig? Dit zijn gegarandeerd de beste kantoorgrappen

6 min. leestijd
beste kantoorgrappen

Deze maand begint letterlijk vanaf dag 1 al grappig. Misschien ben je al flink actief geweest om je collega’s aan het lachen te krijgen met 1 april-humor. Maar een grap op je werk is eigenlijk op elk moment leuk. Nog meer redenen waarom werken je gelukkig kan maken! Heb je wat inspiratie nodig? Geen probleem, dat kunnen wij voor je regelen! Lees verder voor de beste kantoorgrappen.

Print, jij printer!

Maak een flyer waarin je aangeeft dat de printer een update heeft gehad. Welke? Stemactivatie. Leg in heldere bewoording uit wat iemand moet doen om de printer aan het werk te zetten. En vergeet vooral niet je lachen in te houden als jouw collega’s allemaal tegen de printer beginnen te praten. Deze grap werkt natuurlijk het best als de printer in een apart hokje staat en je daar stiekem een cameraatje kan verstoppen. Anders zien collega’s al bij een ander dat het niet werkt en bovendien durven ze misschien niet hun stem te verheffen in een gemeenschappelijke ruimte.

Bekijk vacatures op GoodCompany

Kies een sector en vul een functietitel in:


Bekijk alle vacatures per sector:

Blue Screen of Death

Computers kunnen natuurlijk net als printers ook geüpdatet worden, maar gebruik ook hier het liefst een fake update. Daar is zelfs een speciale pagina voor ontworpen: Fakeupdate.net. Daar kun je terecht voor allemaal nep-updates, die er ook nog eens heel realistisch uitzien. En het mooiste is: deze updates halen het bloed onder je nagels vandaan. Jouw collega’s zullen denken dat hun pc midden in een tergend langzame update zit, waarbij de statusbar ook nog eens voortdurend heen-en-weer springt. Als je collega vervolgens uit pure frustratie op enter begint te drukken, voorspelt het lege blauwe horrorscherm ook nog eens niet veel goeds. Wil je ze helemaal gek maken? Selecteer dan het verkeerde besturingssysteem; dus een Mac OS-versie voor een Windows PC en vice versa. Ook een mooie beeldscherm grap is deze: maak een screenshot van het scherm van je collega en voeg dat beeld vervolgens toe als achtergrondscherm. Ruim voorzichtig alle folders, shortcuts en bestanden ergens veilig op of gebruik een optie waarmee je ze onzichtbaar kunt maken. Het resultaat is een exacte replica op de pc, maar niets is bruikbaar. Moehahaha!

Weggelopen muis

De computer is natuurlijk een makkelijke prooi. Zo kun je ook van alles doen met de muis. Bijvoorbeeld er een tapeje onderop plakken. Jouw collega’s zullen niet begrijpen waarom de muis níet reageert als je ‘m beweegt, maar wél als je er op klikt. Vroeg of laat kijken ze natuurlijk wel aan de onderkant, dus vergeet niet daar een leuk berichtje achter te laten. Een nog betere grap met een muis is deze: plug een adaptertje in de pc van je collega en bestuur zijn of haar pc op afstand met jouw draadloze muis. Mooi is om vervolgens naar Paint te gaan en daar een boodschap te schrijven. Freaky!

Boomshakalaka!

Ook met een keyboard kun je wat mooie grappen uithalen. Haal bijvoorbeeld wat toetsen eruit en plaats die op een andere plek terug. Je collega zal ongetwijfeld zeer verward naar zijn scherm kijken en zich afvragen waarom hij telkens de woorden verkeerd tikt. Je kunt ook met het toetsenbord van een smartphone gaan prutsen trouwens. Zorg ervoor dat de telefoon automatisch simpele woorden gaat vervangen. ‘Ok’ wordt: ‘BOOMSHAKALAKA’. ‘Ja’ wordt: ‘OOOHHH YEAH BABY!!!’ en ‘Top’ wordt: ‘Hit me baby one more time’. Overigens is ook dit met een PC te fixen. Er bestaat namelijk een Chrome toepassing waarmee je automatisch woorden aan kan passen. Wat voor mooie zinnen zal dat op kunnen leveren als je dit gaat invoeren voor woorden/zinnen die in het bedrijf vaak gebruikt worden?

Grap met een missie

Vind je dat je keihard werkt, maar ondergewaardeerd wordt? En kaart je dit ook aan bij de baas, maar wordt er weinig gehoor aan gegeven? Geen budget voor een salarisverhoging, je kent het wel. Dan is dit misschien een mooie grap voor je. Het werkt alleen als iedereen doorgaans casual op het werk verschijnt. Maar wat je kunt doen, is het volgende: kom een paar keer in de week ineens in een keurig pak op je werk aan. Ga in je lunchpauzes er vooral ook snel vandoor, samen met een gevulde koffer. Je baas zal zich afvragen hoeveel bedrijven je wel niet hebben uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek en misschien wil hij ineens jouw salarisverhoging toch in overweging nemen!

Grappen voor geduldige mensen

Langzaam iemand tot complete waanzin drijven. Misschien gaat jouw hart daar wel harder van kloppen. Dan is een grap als deze net wat voor jou. Online vind je een verhaal van iemand die elke dag vlak voor zijn collega de lockerroom binnenliep en steevast een muntje in zijn rechterschoen deed. Dat hield hij 2 maanden vol. Na zo’n anderhalve week zag hij de collega geïrriteerd raken, maar op een gegeven moment werd het ‘normaal’. Elke dag schudde de collega het muntje uit zijn schoen, waarbij hij – volledig verslagen – de moed opgegeven leek te hebben. Dus, op een dag besloot deze fijne collega het muntje niet rechts, maar links in de schoen te gooien. De collega kwam binnen, schudde zijn rechterschoen leeg, maar er viel niets uit. De collega is eerst verbaasd, maar vervolgens lijkt er een enorme zucht van opluchting door hem heen te gaan. Alsof er een gigantische last van zijn schouders was gevallen. Als hij vervolgens zijn linkerschoen aandoet en merkt dat nu dáár het muntje in zit, draait hij volledig door. Te bruut of toch wel lollig? Weet je wat? Houd je deze grap achter de hand voor de iets minder aangename collega’s.

Shitgrap

Nog zo’n shitgrap die met de dag ‘groeit’? Koop een stuk schimmelkaas en verstop die ergens bij de werkplek van jouw collega. Plak hem onder het bureau of iets dergelijks, waar hij niet snel zal zoeken. Met de dag zal zijn werkplek meer en meer gaan ruiken. En de frustratie meer en meer gaan groeien. Alleen doen als je eigen werkplek er een eindje vandaan is natuurlijk, liefst bij iemand met een eigen kantoor. Wat ook leuk om te verstoppen is, is een speakertje. Stel hem zo in dat er elke 2 uur het geblaf van een hond te horen is, of een ander vreemd geluid. Als je collega uiteindelijk afspraken met de psychiater gaat maken, is dat misschien wel het moment om je streken op te biechten.

Scooters en auto’s

Heb je een collega die alleen maar over zijn auto of nieuwe scooter kan praten? Scheur dan van een rolletje tape hele dunne sliertjes af en plak die op de lak. Zorg ervoor dat je in de buurt bent als hij in de buurt van zijn auto komt. Zou mooi zijn als jullie bijvoorbeeld in de pauze naar buiten lopen en de auto staat voor de deur bijvoorbeeld. Dikke kans dat hij in paniek raakt. Maar, het is gelukkig maar van korte duur. Dichterbij zal hij snel in de gaten hebben dat je de tape er zo weer aftrekt. No harm done.

Werkplek bewerken

Werkplekken veranderen doet het ook goed. Beplak bijvoorbeeld iemands hele bureau vol onzin. Justin Bieber-plaatjes, een oude schoolfoto of iets anders gênants? En dan wel 1000x natuurlijk, het moet wel grappig zijn. Je kunt ook een toeter onder een bureaustoel plaatsen. Scheetkussen voor gevorderden zeg maar. Of draai net alles om, tiewrap om alle benodigdheden (vooral om de schaar), zout in de koffie noem het maar. Wil je het groots aanpakken? Laat iemands totale werkkamer verdwijnen! Gipsplaatje over de deur, beetje dichtplakken en wit sauzen. Schilderijtje ervoor hangen en weg is de werkplek van je collega. Als dat niet een coole grap is…

Kleine grapjes

Een serieuze mail met linkjes naar hele niet-serieuze dingen. Wiebeloogjes plakken op alles wat in de koelkast staat. Of een taartdoos neerzetten in de kantine en daar groente in doen! Er zijn ook genoeg kleine grapjes te bedenken die weinig moeite kosten en toch leuk zijn. Pas natuurlijk wel op met de grappen die je uithaalt. Je wil natuurlijk niet iemand tot het uiterste drijven. Of je baan verliezen…
Ben jij ook een lolbroek op kantoor? Wat is jouw beste kantoorgrap? Laat het ons weten!
Op zoek naar een nieuwe baan?

Deel je cv met ons, dan gaan we samen op zoek naar een baan die echt bij je past.

Sleep je cv hierheen of een bestand

of een bestand (docx of pdf)

(docx of pdf)

Carrièretips
Alle artikelen >
Blog Carriereswitch Tips

Soms blijkt buiten je comfortzone gaan, de beste beslissing die je ooit kon maken — Ontdek alle tips van Roger (SOA People) voor een succesvolle carrièreswitch

Ineens bereik je een punt in je leven dat je toe bent aan verandering in je carrière. Maar het maken van een carrièreswitch kan best spannend en intimiderend zijn. Hoe maak je die overstap? Roger Maas van SOA People vertelde ons onlangs hoe hij de overstap naar een ander vakgebied maakte. Zijn verhaal zit vol waardevolle tips, lessen en inzichten, die we graag met je delen in dit artikel!

Elise Westhof

6 min

Nieuwe baan of blijven? Wanneer andere baan zoeken

Blijven of weggaan? Zo weet je dat het tijd is voor een nieuwe baan

Voel je je ongelukkig op werk? De stap naar een nieuwe baan is best ingewikkeld. Ben jij toe aan een nieuwe baan? Let op deze 5 signalen!

Sara de Rouw

9 min

Gerelateerde artikelen