6 x een gezonde lunch voor op je werk

4 min. leestijd
gezonde lunch op werk

Soms ontkom je er gewoon niet aan; de Frikandel-Fridays of bitterballenborrels. Maar je kunt – op deze ongezonde momentjes na – je werkdagen heel gezond doorkomen. Een gezonde lunch voor op je werk hoeft namelijk helemaal niet veel moeite te kosten. En het kan nog lekker zijn ook! Ja echt, gezond én lekker. Waarschijnlijk denk je bij een gezonde lunch aan eindeloze voorbereiding. Of, zoals de echte professionals het noemen, ‘meal prepping’. Maar gooi die gedachte uit het raam en bekijk snel deze 6 gezonde, lekkere en vooral makkelijke lunchrecepten voor op je werk.

1. I’ll make you banana pancakes (gezonde werk lunch tip!)

Een goed voorbeeld van een supersnelle gezonde lunch die ook nog eens gezond én lekker is: bananenpannenkoekjes! Deze simpele lekkernij zit namelijk boordevol eiwitten en proteïnen en je hoeft er geen meel of suiker aan toe te voegen. Zowel warm als koud zijn de pannenkoekjes lekker. Ideaal dus om ’s avonds te bakken en ’s ochtends mee te nemen naar je werk. Wat je nodig hebt:

  • 1 à 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 1 theelepel kaneel

Heb je ooit zo’n korte ingrediëntenlijst gezien? Het enige wat je hoeft te doen is de bananen prakken en de eieren + kaneel door je bananenprakje mixen. Vervolgens bak je de bananenpannenkoekjes in een pan met goede antiaanbaklaag op middelhoog vuur goudbruin. Het recept is goed voor ongeveer 6 stuks (ook lekker als ontbijt!).

Bewaar de pannenkoekjes in de koelkast als je ze een dag van tevoren maakt. Neem ook wat blauwe bessen of aardbeien mee ter garnering van je pannenkoekjes voor wat extra lunchplezier.

Gezonde lunch _pancakes

Bekijk vacatures op GoodCompany

Kies een sector en vul een functietitel in:


Bekijk alle vacatures per sector:

2. Broodtrommel met verrassing voor op je werk

Een broodtrommel is superhandig, maar vaak eindigt hier alleen de boterham met ham of kaas in. Zonde, want je kunt er zo veel meer mee! Vanuit Japan is een leuke lunchtrend overgewaaid; de bento box. Bento boxes zijn simpelweg bakjes met vakjes. Het idee hierachter is dat je verschillende producten apart van elkaar mee kunt nemen zonder dat de producten door elkaar gaan. Hierdoor behouden ze hun smaak.
Maar Japan zou Japan niet zijn als het niet geweldige kunstwerkjes van de bento boxes zou maken. Het aantrekkelijk presenteren van gezond voedsel waardoor het leuker wordt om gezond te eten, is het doel van deze vernieuwde broodtrommels.
Word zelf creatief met eten en vul je bento box met leuke, lekkere en gezonde creaties. Snij je schijfjes komkommer in mooie sterretjes of rangschik je fruit in de kleuren van de regenboog! Je kunt natuurlijk ook gewoon de ingrediënten voor een lekkere salade in de vakjes stoppen en deze op je werk bij elkaar gooien waardoor je toch een verse lunch hebt. Het is aan jou!

3. TOSTI 2.0 als gezonde werk lunch

Een tostiapparaat is in veel kantoren deel van de inboedel. En elke pauze is er een run naar het apparaat om als eerste die boterham te kunnen toasten. Nederland is fan van tosti’s dus opperen dat deze lunchtraditie van tafel moet omdat ‘ie misschien niet zo gezond is, is echt een no go. Daarom is het aanpassen van deze knapperige sandwich een veel beter idee!
Voor een gezonde(re) tosti neem je:

  • Twee sneetjes volkoren- of speltbrood
  • Een kleine eetlepel pesto
  • Hüttenkäse
  • Een plakje kipfilet

Voor de vegetariërs onder ons:

  • Twee sneetjes volkoren- of speltbrood
  • 20+ smeerkaas (sambalsmaak)
  • 1 tomaat
  • Handje rucola sla

Uiteraard moet je wel uitkijken met de hoeveelheid ketchup die je in combinatie met je gezonde tosti neemt. Hier zit namelijk ontzettend veel suiker in. En zelf ketchup maken gaat waarschijnlijk langer duren dan je lief is. Met of zonder ketchup, probeer vooral eens een gezonder alternatief voor de hamkaastosti mee te nemen naar je werk om vervolgens in het tostiapparaat warm te maken. Toasten maar!

Gezonde lunch _tosti

4. Salade à la kliekje (gezonde lunch voor op werk)

Het fijne aan kliekjes is dat ze zich perfect lenen voor een lekkere lunch de volgende dag. Een gezonde maaltijd van gisteren is daarom ideaal als lunch voor vandaag op je werk. Je hoeft er bijna niets meer aan te doen. Zolang je een goede basis hebt – bijvoorbeeld een pasta- of rijstgerecht – kun je alle kanten op.
Een kliekjessalade maak je zo:

  • Kliekje (volkoren) pasta
  • Blikje tonijn
  • Verse sla naar keuze
  • Fetakaas

Zo heb je in een handomdraai een gezonde en lekkere lunch voor op je werk. Maar het kan natuurlijk ook met een leftover-bonenschotel, gekookte krieltjes of couscous. Leef je uit en mix je salade zoals jij wil.

5. Liquid lunch

Nee, geen alcoholische drankjes tijdens de lunch maar soep. Zelf een heerlijke soep gemaakt als avondeten gister? Maar bleek het wel een beetje veel? Mooi, daar is je lunch voor vandaag. Maak gebruik van de magnetron op kantoor en geniet ’s middags van een heerlijk kopje warme soep. En je hoeft er ’s ochtends niets meer voor te doen!
Een stevige soep is vaak genoeg als lunch maar alleen bouillon kan wat mager zijn. In dat geval kun je een geroosterd pitabroodje meenemen of een plakje roggebrood. Zo krijg je toch je vezels binnen en kun je de middag goed doorkomen. Een gezonde lunch optie voor op je werk dus!

Het makkelijke van soep is dat je het goed kunt invriezen. Dus als je een keer tijd hebt om wél lang in de keuken te staan, kun je een flinke pan soep maken om vervolgens lunchporties in te vriezen. Op die manier heb je een voorraadje voor wanneer je ’s ochtends haast hebt; pluk een bakje uit de vriezer en go!

Jouw carrière

Blijf op de hoogte van onze carrièretips, werk-gerelateerde artikelen en meer! Heb je ons artikel over personal branding al gelezen? Ontdek hoe een sterk personal brand je baankansen kan vergroten.

Op zoek naar een nieuwe baan?

Deel je cv met ons, dan gaan we samen op zoek naar een baan die echt bij je past.

Sleep je cv hierheen of een bestand

of een bestand (docx of pdf)

(docx of pdf)

Carrièretips
Alle artikelen >
Blog Carriereswitch Tips

Soms blijkt buiten je comfortzone gaan, de beste beslissing die je ooit kon maken — Ontdek alle tips van Roger (SOA People) voor een succesvolle carrièreswitch

Ineens bereik je een punt in je leven dat je toe bent aan verandering in je carrière. Maar het maken van een carrièreswitch kan best spannend en intimiderend zijn. Hoe maak je die overstap? Roger Maas van SOA People vertelde ons onlangs hoe hij de overstap naar een ander vakgebied maakte. Zijn verhaal zit vol waardevolle tips, lessen en inzichten, die we graag met je delen in dit artikel!

Elise Westhof

6 min

Nieuwe baan of blijven? Wanneer andere baan zoeken

Blijven of weggaan? Zo weet je dat het tijd is voor een nieuwe baan

Voel je je ongelukkig op werk? De stap naar een nieuwe baan is best ingewikkeld. Ben jij toe aan een nieuwe baan? Let op deze 5 signalen!

Sara de Rouw

9 min

Gerelateerde artikelen