Wat verdient een online marketeer gemiddeld?

4 min. leestijd
salaris online marketeer

In een eerder artikel hadden we het over de toekomst van online marketing. Maar welk salaris kun je over het algemeen verwachten als online marketeer of digital marketeer? Wij hebben het antwoord voor je.

1. Salaris Junior Online Marketeer
2. Salaris Medior Online Marketeer
3. Salaris Senior Online Marketeer
4. Gemiddelde salaris Online Marketeer

Beginnen met online marketing

Wanneer je net bent afgestudeerd op hbo-niveau en geen werkervaring hebt, kun je een startsalaris van €2.500 bruto ontvangen. Uiteraard kun je daarover gaan onderhandelen, maar als starter zal er weinig speelruimte zijn.

Bekijk vacatures op GoodCompany

Kies een sector en vul een functietitel in:


Bekijk alle vacatures per sector:

Geld verdienen met online marketing

Gemiddeld verdienen specialisten een stuk meer dan generalisten en dan vooral op het analytische vlak (SEA, CRO, Web Analyse etc.). Daarnaast is er enorme vraag naar senioriteit binnen nieuwe vakgebieden; mensen die bijvoorbeeld als eerste op marketplace management of marketing automation zijn gedoken, hebben nu een enorm salarisvoordeel. Verder geldt voor de huurprijs, maar óók voor het salaris van een online marketeer: in de Randstad wordt een stuk meer betaald dan daarbuiten.

Ook zijn er verschillen per sector. Binnen de retail wordt traditioneel minder betaald en in de SAAS-sector tegenwoordig erg veel.  Agency blijft de opleider van online marketing in Nederland, maar je merkt wel een toename van senioriteit daar.

Dit salaris kun je als online marketeer verwachten.

Junior online marketeer

Je kunt jezelf benoemen tot junior online marketeer wanneer je een stage of afstudeeropdracht richting online marketing hebt gedaan of 0 tot 2 jaar werkervaring hebt binnen het vakgebied. Het woord junior wordt ook wel eens vervangen door ‘trainee’, ‘beginnend’ of ‘assistent’. Wanneer je aan de slag gaat als junior marketeer, kun je een salaris tussen de €2.500 en €3.000 bruto verwachten.

Wat zijn je taken als junior online marketeer?

Als junior ben je een leerling. Het is de bedoeling dat je het vakgebied onder de knie krijgt. Afhankelijk van je functie en het bedrijf waar je werkt, ga je aan de slag met SEOSEA, display, e-mail of social media.

De projecten en opdrachten die je doet als junior online marketeer zullen vaak kort zijn. Je wordt hierbij intensief begeleid door een medior of senior collega. Je hebt geen eindverantwoordelijkheid en je zult veel feedback ontvangen. Gaandeweg zul je meer zelfstandigheid krijgen binnen je werkzaamheden.

Medior online marketeer

De term medior heeft wisselende grenzen. Bij het ene bedrijf ben je medior na 2 jaar werkervaring binnen online marketing, bij het andere bedrijf moet je minimaal 5 jaar relevante werkervaring opdoen om medior te worden. Aangezien je binnen online marketing redelijk snel door kunt groeien, gaan we uit van 2 tot 5 jaar relevante werkervaring.
Het salaris van een medior marketeer met 2 tot 5 jaar werkervaring ligt tussen de €3.000 en €3.700 bruto. Gemiddeld verdien je €3.300 bruto.

Wat zijn je taken als medior online marketeer?

Als medior ben je zelfstandig met je werkzaamheden bezig. Dat zijn meestal wat grotere projecten. Daarnaast blijf je investeren in je kennis binnen het vakgebied. Je skills kunnen namelijk nog wel wat finetuning gebruiken.

Als medior online marketeer weet je waar je goed in bent. Om die reden worden je vaardigheden waar nodig ingezet. Zo kan het zijn dat je een junior mag begeleiden.

Senior online marketeer? Dan kun je dit salaris verwachten!

Senior online marketeer

Als senior online marketeer ben je een kei in je vak. Je hebt dan ook minimaal 5 jaar ervaring binnen je vakgebied.

Als senior verdien je daarom tussen de €3.700 en €4.500. Gemiddeld verdien je €4.100 bruto.

Wat zijn je taken als senior online marketeer?

Jij kent je vakgebied door en door. Je houdt je bezig met het optimaliseren van conversies, performance en verkeer. Daarnaast draag je verantwoordelijkheid voor budgetten. Als senior stuur je een team van juniors en mediors aan. Je begeleidt een deel van je team ook persoonlijk.

Als senior online marketeer weet je welke kant het bedrijf op wil. Je werkt samen met collega’s van andere afdelingen om de maandelijkse targets te bepalen. Die worden, dankzij jouw werkzaamheden, keer op keer weer behaald.

Het gemiddelde salaris van een online marketeer

De gemiddelde online marketeer verdient rond de €4.500 per maand.
Sluit jouw salaris aan op de hierboven genoemde bedragen? Als het antwoord ‘nee’ is, dan is het misschien wel tijd voor een nieuwe baan. Bekijk op Good Company meer dan honderd marketing vacatures.
Op zoek naar een nieuwe baan?

Deel je cv met ons, dan gaan we samen op zoek naar een baan die echt bij je past.

Sleep je cv hierheen of een bestand

of een bestand (docx of pdf)

(docx of pdf)

Arbeidsmarkt
Alle artikelen >
Openstaande vacatures bij Good Company die per direct werk verschaffen

Zit jouw nieuwe baan tussen deze openstaande vacatures

Er staan nog steeds veel vacatures open bij bedrijven die hard op zoek zijn naar nieuw talent! Zit jouw nieuwe baan ertussen? Bekijk snel alle functies.

Elise Westhof

6 min

Good Company Blog WE Fashion Interview

Applaus op je eerste werkdag: hoe WE Fashion internationaal genoeg is om complex te zijn en bescheiden genoeg om persoonlijk te zijn

In dit interview met Sander, Head of eCommerce bij WE Fashion, spreken we over het vinden van zijn baan, het werken bij een van de bekendste kledingbedrijven van Nederland, het onboardingsproces van WE Fashion en het samenwerken met Good Company als zowel werkgever als werkzoekende.

Elise Westhof

6 min

Gerelateerde artikelen