Aantal vacatures nog nooit zo groot geweest

2 min. leestijd
aantal vacatures nog nooit zo hoog geweest

Dat je als werkzoekende in een luxe positie terecht bent gekomen, is ongetwijfeld niet aan je voorbij gegaan. Maar er is meer. We hebben een record. Deze keer niet van het weer; het aantal openstaande vacatures is in Nederland nog nooit zo hoog geweest. Het CBS meldde dat er eind juni maar liefst 251.000 vacatures openstonden in ons land.

Het tweede kwartaal steeg het aantal vacatures met 16.000 en dat gaf de doorslag waarmee het record van 2017 verbroken werd. De meeste keuze heb je als je in de handel een baan zoekt. Daar nam het aantal vacatures namelijk met 4.000 toe. Maar in de horeca is ook nog steeds genoeg werk: het aantal vacatures had daar een stijging van 3.000.

Overigens zijn deze ontwikkelingen niet alleen gunstig voor werkzoekenden. Ook mensen mét al een baan worden beloond. Er worden namelijk steeds meer vaste contracten uitgedeeld. Het aantal werknemers met een vast contract stijgt volgens het CBS zelfs al een half jaar sneller dan het aantal mensen met een tijdelijk contract.

Uiteraard zijn er ook keerzijdes aan deze statistieken. Voor werkgevers wordt het nu lastiger dan ooit om vacatures in te vullen en daarbij gaat de stijging van het aantal vacatures niet gelijk op met een daling van de werkloosheid. Wél waren er minder werklozen, namelijk 338.000 wat 87.000 minder is dan het jaar daarvoor. Dat de werkloosheid minder snel daalt, heeft ermee te maken dat de groep die was gestopt te zoeken naar werk, toch weer een poging waagt. Zij vullen daarmee de categorie werkzoekenden weer aan.

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe baan? Kijk eens bij de vacatures van Good Company!

Arbeidsmarkt
Alle artikelen >
Openstaande vacatures bij Good Company die per direct werk verschaffen

Zit jouw nieuwe baan tussen deze openstaande vacatures

Er staan nog steeds veel vacatures open bij bedrijven die hard op zoek zijn naar nieuw talent! Zit jouw nieuwe baan ertussen? Bekijk snel alle functies.

Sara de Rouw

4 min

werken bij navara

Topwerkgever NAVARA brengt IT en business samen met unieke aanpak

Werken bij NAVARA betekent voortdurend uitgedaagd worden—zowel individueel als in teamverband. Leer alles over deze organisatie en bekijk de vacatures!

Sara de Rouw

4 min

Gerelateerde artikelen