Vrijmibo – 6x de leukste borrellocaties in Nederland

5 min. leestijd
vrijmibo beste borrellocaties

Het is vrijdagmiddag, de zon schijnt en jij zit aan je bureau. De klok slaat vier, je zucht eens diep en kijkt je collega aan. Hij kijkt terug en jullie lezen elkaars gedachten: ‘ik heb zin in een ijskoud biertje’. Je zet nog even de schouders eronder. Maakt het bestand waar je mee bezig was af, slaat het op en dan is het zo ver: er zit een vijf in de klok, dus het is tijd voor een slok! Waar je ook woont of werkt, er zijn ongetwijfeld genoeg leuke tentjes waar je lekker kunt borrelen. Mocht je toch nog wat inspiratie nodig hebben, dan zijn dit onze favorieten:

Amsterdam – Brouwerij ’t IJ

We beginnen met een vrij bekende, maar daarom niet minder leuke locatie. De Amsterdamse bierbrouwerij aan het water: brouwerij ’t IJ. Hier schenken ze overheerlijke speciaalbieren uit het eigen assortiment. Zit je buiten in het zonnetje? Dan ga je voor een heerlijk fris glas IJwit. Ben je toe aan iets sterkers? Dan kies je de kruidige Columbus. En kun je niet kiezen? Dan bestel je het speciale proefplankje van Brouwerij ’t IJ. Ze tappen dan 5 verschillende biertjes voor je, en geven daarbij ook aan in welke volgorde je ze het best kunt drinken. Naast de speciaalbieren die ze in het standaardassortiment hebben, brouwen ze ook altijd seizoens- en gelegenheidsbieren. Zo is de kans groot dat ze iedere keer dat je langskomt wel weer een biertje hebben dat jij nog niet kent.
De locatie van de brouwerij is ook nog eens perfect. De brouwerij is gevestigd in een oud Gemeentelijk Badhuis. Het pand ligt aan het water en heeft een gezellig terras. De molen die naast de brouwerij staat hoort niet bij het pand, maar is toch een perfect herkenningspunt.

Bekijk vacatures op GoodCompany

Kies een sector en vul een functietitel in:


Bekijk alle vacatures per sector:

Utrecht – De Voortuin

Lekker centraal in Nederland, in het mooie Utrecht, bevindt zich café Voortuin. Dit sfeervolle café is een absolute aanrader voor een lekkere borrel. Ze hebben geen massaal terras, dus je moet erbij zijn. Maar als je een plekje bemachtigd hebt kun je dan ook de hele avond ultiem genieten van de ontspannen huiskamersfeer. Ook hier hebben ze verschillende speciaalbieren op fles en op de tap.

Het aller-allerleukste aan café de Voortuin is dat je hier je eigen eten mee mag nemen. Krijg je honger? Dan fiets je even naar de Mac, haal je een broodje om de hoek, of laat je een pizza bezorgen op het terras. Zonder problemen schenkt de Voortuin het drinken voor bij jouw maaltijd. Mocht je hier vaker willen komen dan alleen op de vrijdagmiddag, dan is de dinsdagavond ook een aanrader. Iedere eerste dinsdag van de maand organiseren ze namelijk een pubquiz. Met honderd vragen over onder andere sport, film, muziek en actualiteit, kun je je collega’s laten zien dat je ook na een paar biertjes nog best scherp bent.

speciaalbiertjes vrijmibo

Breda – de Beyerd

We hebben er stiekem weer eentje uitgekozen met een eigen brouwerij. Namelijk het oh-zo gezellige, Bredaase, café de Beyerd. Waar de brouwerij pas sinds 2004 (her)opgericht is, is het café als sinds 1838 een fenomeen. Daarbij hebben ze inmiddels ook een eigen restaurant, waarin ze gerechten serveren die bereid zijn met bier. Ideaal voor als je tijdens de vrijmibo ineens een hongeraanval krijgt.

Het bruine café aan de Boschstraat wordt wekelijks druk bezocht. De sfeer wordt door iedereen ervaren als  gezellig en amicaal. Het café is leuk voor jong en oud. Naast de doorsnee vrijdagmiddagborrel kun je hier ook een proeverij doen en zelfs een rondleiding door de brouwerij (met een biertje na afloop uiteraard).

Haarlem – Morris

Met een prachtige industriële inrichting is ook deze tent, aan de Spaarne, een echt plaatje. Morris is gevestigd in de voormalige korenbeurs en oogt daardoor heel ruim. Maar door de sfeervolle inrichting krijg je toch dat huiskamergevoel. Eigenlijk zou je hierheen moeten om te eten. Met twee ervaren en ondernemende koks in de keuken krijgt het restaurant de ene lovende beoordeling na de andere. Maar ook zonder eten kan de vrijmibo hier perfect plaatsvinden.

Naast de verschillende wijnen en biertjes worden er bij Morris ook heerlijke Gin-Tonic’s geserveerd. Als het mooi weer is gooien ze de deuren wijd open en kun je zowel binnen als buiten van je drankje genieten. Eens in de zoveel tijd maken ze er een goed feestje van, met discoklappers en partylights. Maar ook zonder deze ingrediënten is het altijd lekker zitten bij Morris.

Groningen – Martinus

Ja, we hebben er weer een. Een brouwerij. En dit keer eentje in het hoge noorden. In een groot monumentaal pand in Groningen was eerst een drukkerij gevestigd. Inmiddels heeft de drukpers plaatsgemaakt voor brouwketels. Tussen, naast en boven deze ketels staan de tafeltjes en stoelen waar jij een van de Martinus-biertjes kunt proeven. Het biertje dat je hier echt geprobeerd moet hebben is het typische Groningse ‘Nuchter’. Een bijzondere Pale Ale die het karakter van de stad Groningen bevat.

Niet alleen door de biertjes is Martinus een goede vrijmibo-locatie. Ook de muziek draagt hier aan bij. Minstens een keer in de maand komen hier verschillende artiesten live optreden of jammen met andere muzikanten. En wanneer er geen artiesten zijn worden er ook altijd goede plaatjes gedraaid die bijdragen aan de chille sfeer die in de brouwerij hangt. Schijnt de zon? Dan ben je welkom op het fijne dakterras waar je onder het genot van een biertje kunt genieten van het uitzicht op de Groningse Martinitoren.

dakterras

Leiden – Pakhuis

Voor de borrelaars in Leiden is het Pakhuis een echte aanrader. Dit café wordt omschreven als ‘goed, betaalbaar en gezellig’. Wat wil je nog meer? Je kunt hier terecht voor lunch, diner en een goede borrel. En hoewel het binnen fantastisch is ingericht, is de verwarmde binnentuin ook een hele fijne optie. Voor de borrel kun je kiezen uit een groot aanbod aan wijn en bier met bijbehorende borrelsnacks.

Het is bijna zonde als je het Pakhuis alleen op de vrijdag bezoekt. Ze hebben namelijk de hele zomer lang elke week BBQ Monday en Beer & Burger Wednesday. Daarnaast bieden ze nog verschillende arrangementen aan zoals een high tea, high wine of high beer. En je kunt zelfs een sloep bij ze huren om je vrijmibo op de grachten van Leiden door te brengen.

Waar ga jij borrelen?

Dit zijn nog maar 6 van de talloze gezellige borrellocaties in Nederland. Zit jouw favoriete café er ook bij? Of heb je een andere locatie waar jij je vrijmibo het liefst doorbrengt? Laat het ons weten!
Carrièretips
Alle artikelen >
Blog Carriereswitch Tips

Soms blijkt buiten je comfortzone gaan, de beste beslissing die je ooit kon maken — Ontdek alle tips van Roger (SOA People) voor een succesvolle carrièreswitch

Ineens bereik je een punt in je leven dat je toe bent aan verandering in je carrière. Maar het maken van een carrièreswitch kan best spannend en intimiderend zijn. Hoe maak je die overstap? Roger Maas van SOA People vertelde ons onlangs hoe hij de overstap naar een ander vakgebied maakte. Zijn verhaal zit vol waardevolle tips, lessen en inzichten, die we graag met je delen in dit artikel!

Elise Westhof

6 min

Nieuwe baan of blijven? Wanneer andere baan zoeken

Blijven of weggaan? Zo weet je dat het tijd is voor een nieuwe baan

Voel je je ongelukkig op werk? De stap naar een nieuwe baan is best ingewikkeld. Ben jij toe aan een nieuwe baan? Let op deze 5 signalen!

Sara de Rouw

9 min

Gerelateerde artikelen