5 tips om van jouw carrière een succes te maken

3 min. leestijd
carrière succes tips

Welke elementen dragen bij aan een succesvolle carrière? En misschien nog belangrijker; welke juist niet? Wij hebben vijf tips voor jou op een rijtje gezet die je helpen bij het bepalen van je toekomst.

1. Wees creatief en origineel

Bedrijven zien regelmatig, zo niet dagelijks, tal van sollicitaties voorbijkomen. Het is daarom heel belangrijk om niet op de grote hoop te belanden. Maar hoe doe je dit? Verdwijn je tussen de vele andere sollicitanten of trek je de aandacht met je mooie cv en originele motivatie? – Het is aan jou. Of het nu je cv, je sollicitatiebrief of je LinkedIn-profiel is, zorg ervoor dat werkgevers direct weten wie jij bent, wat je kunt en waar je voor staat. Een beetje personal branding kan nooit kwaad! Natuurlijk kun je hierbij kiezen wat je wél en niet vermeldt – maar wees altijd eerlijk.

Bekijk vacatures op GoodCompany

Kies een sector en vul een functietitel in:


Bekijk alle vacatures per sector:

2. Bedenk waar je over een paar jaar wilt zijn

Je zit op je plek en doet wat je leuk vindt – en nu? Zie je jezelf over tien jaar nog steeds in deze positie? Niks mis mee. Maar ben je op zoek naar wat meer uitdaging, blijf dan vooral om je heen kijken! De skills die je in je huidige functie opdoet zijn alleen maar gunstig voor eventuele volgende stappen. Kortom, blijf jezelf constant ontwikkelen. Vergeet niet dat je wordt aangenomen omdat je iets wél kunt, niet omdat je iets niet kunt – dus twijfel niet teveel aan jezelf. Als jij je bewust bent van je talenten én je valkuilen ligt de wereld aan je voeten.

3. Stel je flexibel op

Grote kans dat ook binnen jouw vakgebied het één en ander is veranderd de laatste jaren. Of het nu gaat om nieuwe technologieën, het nieuwe werken of automatisering, met de juiste dosis aanpassingsvermogen blijf je relevant. Dit gaat natuurlijk niet vanzelf! Steek er een beetje energie in. Wie weet ontdek je nieuwe interesses! Daarnaast is het natuurlijk altijd leuk als je nieuwe ontwikkelingen en inzichten toe kan passen in je eigen werk.

4. Gebruik je netwerk

Steek veel energie in je netwerk. Hoe meer mensen weten wat jij in huis hebt, hoe groter de kans dat je wordt aangeraden bij een topwerkgever. Bedenk ook waar mogelijkheden liggen en wie jou verder kan helpen. Heb je succesvolle mensen in je netwerk die zich in jouw vakgebied omhoog gewerkt hebben? Tips en advies vragen kan waardevol zijn voor jouw carrière. Een leuk etentje om bij te praten is geen straf toch? Als je weet hoe je jezelf moet presenteren is die droombaan dichterbij dan je denkt!

5. Vertrouw op je gevoel

Weet dat je overal een keuze in hebt. Als jij je niet goed voelt in je huidige functie of gewoonweg niet klaar bent voor een volgende stap, neem jezelf hierin serieus en oordeel niet te hard. Laat verwachtingen voor wat ze zijn en bedenk wat goed voor jou is. Zo blijf jij gelukkig, en je werkgever ook. Hierbij is het natuurlijk ook belangrijk om een balans te vinden tussen werk en vrije tijd. Pak je rust en doe leuke dingen. Op die manier zorg je dat je zowel mentaal als fysiek gezond blijft en je je werk nóg beter kunt doen.
Probeer de tips zelf en ontdek of je meer uit je carrière kunt halen!
Carrièretips
Alle artikelen >
Blog Carriereswitch Tips

Soms blijkt buiten je comfortzone gaan, de beste beslissing die je ooit kon maken — Ontdek alle tips van Roger (SOA People) voor een succesvolle carrièreswitch

Ineens bereik je een punt in je leven dat je toe bent aan verandering in je carrière. Maar het maken van een carrièreswitch kan best spannend en intimiderend zijn. Hoe maak je die overstap? Roger Maas van SOA People vertelde ons onlangs hoe hij de overstap naar een ander vakgebied maakte. Zijn verhaal zit vol waardevolle tips, lessen en inzichten, die we graag met je delen in dit artikel!

Elise Westhof

6 min

Nieuwe baan of blijven? Wanneer andere baan zoeken

Blijven of weggaan? Zo weet je dat het tijd is voor een nieuwe baan

Voel je je ongelukkig op werk? De stap naar een nieuwe baan is best ingewikkeld. Ben jij toe aan een nieuwe baan? Let op deze 5 signalen!

Sara de Rouw

9 min

Gerelateerde artikelen